SJOERDO on Instagram

Post I Like

NEW Apps #2
Het heeft even geduurd, maar eindelijk is daar dan een post met nieuwe apps! Een aantal apps zijn vers van de pers, een aantal al iets ouder maar zeker het vermelden waard.Alle apps zijn voor de iPhone, een aantal apps zijn ook voor de iPad te verkrijgen. Ik zal een andere keer een specifieke post doen voor iPad apps.
Bekijk hieronder het app overzicht:
[[MORE]]
Reckless GetawayGa naar de App Store
Leuke vermakelijke racegame die ik bijna dagelijks speel. Je doel is om zoveel mogelijk sterren te halen door politieauto’s van de weg te rijden en onderweg muntjes op te pikken. Ook powerups voor extra features zijn beschikbaar.

InstagramGa naar de App Store
DE foto app op de iPhone. Ik heb Instagram dit jaar helemaal ontdekt, (had hem al eerder geïnstalleerd maar nooit echt bekeken) even een foto plaatsen op instagram is bijna net zo verslavend als inchecken op een locatie. Met name het volgen van andere instagram gebruikers, de comment functie en de talrijke deelopties maken Instagram een erg goede app. Bekijk hier mijn Instagram foto’s
GramoryGa naar de App Store
Goeie Instagram app en een leuk alternatief voor de officiële app. Heeft Path / Facebook achtige sidebars voor extra functies.
PathGa naar de App Store
Wordt ook wel Facebook voor Designers genoemd. Path is een Facebook achtig sociaal netwerk voor mensen die slechts dingen willen delen met een selecte groep mensen. Path staat ‘slechts’ 500 vrienden per persoon toe. Path ziet er vooral prachtig uit en werkt heerlijk snel. Tevens een van de allersnelste incheck diensten die ik ben tegengekomen, je kunt hiermee sneller op Foursquare inchecken dan met de Foursquare app.

AirgramGa naar de App Store
Airgram is een app die zich richt op push notifications. Je kunt je op allerlei diensten abonneren en daarvoor push notifications instellen. Waar ik de app met name voor gebruik is de mogelijkheid om push notificaties voor specifieke mensen op Twitter in te stellen. Stel je volgt @sjoerdo2009 op Twitter dan kun je in Airgram instellen dat je bij elke tweet van @sjoerdo2009 een push notification ontvangt. Erg handig als je altijd op de hoogte wilt blijven :)
FlipboardGa naar de App Store
Flipboard is al een tijd uit voor de iPad en is laatst voor de iPhone verschenen. De iPad variant gebruikte ik al zo nu en dan maar deze iPhone versie is wat mij betreft DE best RSS/nieuw reader op de markt voor iOS. Wat de app met name goed maakt zijn de kanalen  voor nieuwssites waar je je op kunt abonneren. Zo heb je binnen Flipboard je eigen ‘homescreen’ met je favoriete nieuwsbronnen. Met name de ‘flip’ stijl om te bladeren leent zich erg goed om snel het laatste nieuws op te halen. Flipboard is ook heel handig om Facebook en Twitter mee te bekijken. Must have app voor je iPhone.
Flipboard is een universele app en is ook op de iPad te gebruiken.

TweetbotGa naar de App Store
Tweetbot is voor mij de beste Twitter app voor iOS en samen met Flipboard een van mijn meest gebruikte apps. De standaard (gratis) Twitter app voor iOS is prima, maar Tweetbot geeft je op een prachtige manier sneller toegang tot de vele features van Twitter. Als je veel gebruikt maakt van Twitter op je iPhone moet je deze zeker eens bekijken.
Tweetbot is ook voor de iPad beschikbaar, deze app moet je echter apart aanschaffen.

iPhotoGa naar de App Store
iPhoto is de laatste app die nog miste uit Apple’s iLife suite voor de iPhone. iPhoto is deze week verschenen en is een prachtige foto app met vele opties om foto’s mee te bewerken, bekijken en te delen. Omdat de app vrij uitgebreid is, is de interface niet altijd even makkelijk en duidelijk om mee te werken.
iPhoto is een universele app en is ook op de iPad te gebruiken.
Grid LensGa naar de App Store
Leuke foto app waarbij je collages kunt maken van verschillende foto’s. De foto’s komen in een zelf te bepalen ‘grid’. 
Grid Lens is een universele app en is ook op de iPad te gebruiken.
FramesGa naar de App Store
Frames is een mooie app om stop motion en time-lapse video’s mee te maken. De app bevat prachtige menu’s en kan de gemaakte video’s in 720p HD kwaliteit exporteren.

ClearGa naar de App Store
Clear is een simpele to do app met prachtige animaties. Alleen al het downloaden waard om de prachtige interface en animaties te bekijken.

ReadabilityGa naar de App Store
Readability is een artikel reader a la Read It Later en Instapaper met prachtige fonts en een simple layout. Lees je veel artikelen en wil je geen moeilijke websites maar alleen de tekst en daarbij de keuze uit prachtige fonts, dan is Readability wat voor jou.
Readability is een universele app en is ook op de iPad te gebruiken.

Temple RunGa naar de App Store
Temple Run is een erg leuke, spannende en vooral simpele game voor tussendoor. Je bent een soort Indiana Jones die achterna wordt gezeten door vreemde beesten. Het doel is om te blijven rennen en nooit te stoppen. In dit gebied vol tempels moet je zo nu en dan op tijd springen, bukken of zelfs snel de hoek om.
CinemagramGa naar de App Store
Cinemagram is een bijzondere app waarbij je een deel van een foto geanimeerd kunt maken. Je schiet een korte video waarna je vervolgens een frame vastzet en bij een bepaald deel van deze ‘foto’ de video door laat lopen. Zo krijg je een animated gif achtig effect waarbij slechts een deel van de foto geanimeerd is.

Draw SomethingGa naar de App Store
Draw Something is DE game van het moment. Het is een kruising tussen Wordfeud en Pictionary. Je kunt net als bij Wordfeud met verschillende mensen in je eigen tijd een spelletje doen en daarbij moet je voor diegene een woord tekenen of een getekend woord raden. Erg vermakelijk, ik kan niet anders zeggen. In tegenstelling tot Wordfeud kost je dit bij moeilijke woorden wel meer tijd dan je wel eens zou willen. Ook is de game enkel in het engels te spelen. 
Draw Something is een universele app en is ook op de iPad te gebruiken.

NEW Apps #2

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is daar dan een post met nieuwe apps! Een aantal apps zijn vers van de pers, een aantal al iets ouder maar zeker het vermelden waard.

Alle apps zijn voor de iPhone, een aantal apps zijn ook voor de iPad te verkrijgen. Ik zal een andere keer een specifieke post doen voor iPad apps.

Bekijk hieronder het app overzicht:

Continue reading

Readability voor iPad en iPhone komt 1 mrt

Woensdag schreef ik in mijn impressie over ‘Dropmark’ dat Readability naast ‘Read it Later’ en ‘Instapaper’ gebruikt kan worden als dienst om berichten op te slaan om later terug te lezen.

Het mooie van Readability is tevens dat je opgeslagen website artikelen geschikt kunt maken als simpele versies met enkel tekst en beeld. Je ziet dan geen een navigatie enz meer van de website wat het fijner maakt om de artikelen terug te lezen. Nu heeft Read it Later en Instapaper deze feature ook, toch is die van Readability wel erg mooi vormgegeven. Ook bieden zij een api aan welke gebruikt kan worden in apps, de apps Tweetbot en Reeder maken hier bv al gebruik van.

Readaility is nu voornamelijk te gebruiken door de api in apps en als website account waarmee je artikelen kunt bookmarken. Vandaag werd bekend dat de langverwachte iPhone en iPad apps van Readability op 1 maart in de App Store gaan verschijnen.

Op bovenstaande video wordt de iPad app alvast gedemo’d.

Dropmark: Bookmark your life
Ik gebruik zelf dagelijks allerlei verschillende websites en diensten om van alles op te slaan en te bookmarken. Artikelen die je leest op Twitter, websites die je later wilt lezen, afbeeldingen voor op mijn blog(s). Je hebt hier allerlei verschillende diensten voor, sommige heel minimaal en handig en andere heel uitgebreid.
Zo gebruik ik bijvoorbeeld Read It Later om artikelen van Twitter en websites op te slaan in een ‘reading list’ (de tegenhanger van ril is Instapaper of Readability), heel handig als je later snel dingen wilt kunnen raadplegen of op je gemak een keer wilt lezen.Voor afbeeldingen die ik snel wil delen of wil opslaan voor een later tijdstip gebruik ik CloudApp en Droplr.Om verschillende categorieën te maken met afbeeldingen en artikelen om echt te verzamelen gebruik ik Pinterest, daar kun je prachtige ‘boards’ maken en inspiratie opdoen door boards van anderen te bekijken of te volgen. The Fancy is een mooi alternatief voor Pinterest, ik vind hun iPhone app ook iets beter en ze hebben bovendien ook een iPad app :)
Het leuke van deze diensten is dat je ze prima voor jezelf kunt gebruiken, maar sommige ook echt als productivity tool met gedeelde lijsten en onderwerpen. Zo kwam ik gisteren Dropmark tegen, een website met een Pinterest achtige categorie indeling. Nu kun je niet alleen afbeeldingen en video’s opslaan, maar ook websites, muziekfiles enz. Tevens kun je deze ‘collections’ private of public maken en ook delen met een ander.
Ik heb het vandaag nog maar even kort gebruikt, maar ga dat zeker de komende tijd nog eens goed uitproberen. Bekijk onderstaande video voor een impressie.

Dropmark is momenteel nog in Beta, klik hier om via de Tech blog ‘The Next Web’ een invite te krijgen en gelijk aan de slag te gaan.

Dropmark: Bookmark your life

Ik gebruik zelf dagelijks allerlei verschillende websites en diensten om van alles op te slaan en te bookmarken. Artikelen die je leest op Twitter, websites die je later wilt lezen, afbeeldingen voor op mijn blog(s). Je hebt hier allerlei verschillende diensten voor, sommige heel minimaal en handig en andere heel uitgebreid.

Zo gebruik ik bijvoorbeeld Read It Later om artikelen van Twitter en websites op te slaan in een ‘reading list’ (de tegenhanger van ril is Instapaper of Readability), heel handig als je later snel dingen wilt kunnen raadplegen of op je gemak een keer wilt lezen.

Voor afbeeldingen die ik snel wil delen of wil opslaan voor een later tijdstip gebruik ik CloudApp en Droplr.

Om verschillende categorieën te maken met afbeeldingen en artikelen om echt te verzamelen gebruik ik Pinterest, daar kun je prachtige ‘boards’ maken en inspiratie opdoen door boards van anderen te bekijken of te volgen. The Fancy is een mooi alternatief voor Pinterest, ik vind hun iPhone app ook iets beter en ze hebben bovendien ook een iPad app :)

Het leuke van deze diensten is dat je ze prima voor jezelf kunt gebruiken, maar sommige ook echt als productivity tool met gedeelde lijsten en onderwerpen. Zo kwam ik gisteren Dropmark tegen, een website met een Pinterest achtige categorie indeling. Nu kun je niet alleen afbeeldingen en video’s opslaan, maar ook websites, muziekfiles enz. Tevens kun je deze ‘collections’ private of public maken en ook delen met een ander.

Ik heb het vandaag nog maar even kort gebruikt, maar ga dat zeker de komende tijd nog eens goed uitproberen. Bekijk onderstaande video voor een impressie.

Dropmark is momenteel nog in Beta, klik hier om via de Tech blog ‘The Next Web’ een invite te krijgen en gelijk aan de slag te gaan.