SJOERDO on Instagram

Post I Like

Showing 142 posts tagged Apple

Op bezoek bij de opening van de Apple Store in Den Haag
Gisteren was het zover, de opening van de nieuwe Apple Store in Den Haag! De 3e in Nederland inmiddels.
Zo’n nieuwe officiële Apple Store heeft toch altijd iets speciaals, dus ook dit keer was ik weer van de partij.
Bekijk het fotoverslag van de gekte en het interieur van de nieuwe winkel natuurlijk!

Op bezoek bij de opening van de Apple Store in Den Haag

Gisteren was het zover, de opening van de nieuwe Apple Store in Den Haag! De 3e in Nederland inmiddels.

Zo’n nieuwe officiële Apple Store heeft toch altijd iets speciaals, dus ook dit keer was ik weer van de partij.

Bekijk het fotoverslag van de gekte en het interieur van de nieuwe winkel natuurlijk!

'Mac OS X Yosemite preview'

http://www.theverge.com/2014/7/23/5927947/mac-os-x-10-10-yosemite-preview

SJOERDO.com on OS X Yosemite

"The best parts of Yosemite aren’t available for users in this beta because they rely on iOS 8. Once both operating systems are released, the idea of Apple’s unified ecosystem will turn into real, tangible benefits for people who have both Macs and iPhones".

De nieuwste versie (10.10) van Apple’s OS X besturingssysteem komt eraan! Yosemite is vorige week beschikbaar gekomen als publieke beta. Ik heb hem ook even geïnstalleerd en ben er erg over te spreken. Alles is prachtig vormgegeven en werkt zelfs in de beta al heerlijk soepel.

Echter zul je al wel snel merken dat Yosemite na alle mooie uiterlijke vernieuwingen nog niet veel bijzonderder is dan Mavericks. Dat zal hem met name in de vernieuwingen zitten die in combinatie met je andere iDevices werken zoals Continuity en Hands-off. Deze zijn helaas pas beschikbaar nadat iOS 8 later dit jaar uitkomt.

iOS 8 verschijnt rond september, OS X Yosemite wordt verwacht in oktober / november. Bekijk tot die tijd de uitgebreide preview (en video) van The Verge in bovenstaande link.

30 jaar Mac!

De Mac bestaat vandaag 30 jaar! In 1984 onthulde Steve Jobs de eerste Macintosh en de rest is geschiedenis.

Ik volg de Mac al een hele tijd, wij hadden vroeger thuis ook een van de eerste modellen van de Macintosh, maar mijn eerste eigen Mac was een Mac mini die ik van een vriend kocht in 2005. Die verving ik in 2007 voor een 24 inch iMac en in 2009 kwam daar een 27 inch model voor in de plaats. Die heb ik nu nog steeds staan. Voor mijn werk gebruik ik sinds 2011 een 15 inch MacBook Pro.

SJOERDO's Mac's

Mijn volgende Mac wordt er zeker eentje met een Retina Display, mijn favoriet is op het moment de 15 inch Retina MacBook Pro.

Bekijk bovenstaande video voor een korte impressie van 30 jaar Mac. Apple heeft op hun website ook een prachtig overzicht van de bekendste Macs door de jaren heen.

Happy Birthday, Mac!

'Officieel: Apple Store Haarlem op 7 december open'

http://www.iphoneclub.nl/302681/officieel-apple-store-haarlem-op-7-december-open/

Apple Store - Haarlem

De tweede officiële Apple Store in Nederland komt eraan. Er waren al tijden geruchten over nieuwe Nederlandse Apple Stores in Den Haag en Haarlem, echter was de verwachting dat de store in Den Haag eerder open zou gaan.

Continue reading

'iPad mini with Retina display review'

http://www.theverge.com/2013/11/14/5102786/ipad-mini-with-retina-display-review

iPad mini with retina display review - The Verge

"Last year, Apple needed to convince us that specs didn’t make the iPad. This year, equality isn’t just about offering the same look and the same apps, there isn’t a better option and a cheaper option. There are just two options: iPad Air and iPad mini".

De iPad mini met retina scherm is eindelijk uit! The Verge heeft zoals vaak het geval is (behalve met de iPad Air) een van de eerste reviews.

Ik heb er zelf ook op dag 1 (afgelopen dinsdag) eentje kunnen bemachtigen; Apple heeft weer een geweldig apparaat afgeleverd. Ik loop een beetje achter met mijn reviews maar ik zal er binnenkort wat over schrijven.

Continue reading

'300 Days With The iPad Mini'

http://www.splatf.com/2013/08/ipad-mini-still/

300 Days With The iPad mini

Ik ben inmiddels toch wel erg benieuwd hoe een iPad mini in het dagelijks gebruik is. Het lijkt me in een hoop situaties (lezen, gamen) een beter formaat dan de huidige iPad die soms toch net te groot is.

Het zou zo maar kunnen dat een volgende (Retina) iPad mini mijn volwaardige iPad gaat vervangen. Nu hopen dat Apple niet al te lang meer wacht met het aankondigen van nieuwe iPads.